• Op Ameland gratis thuis bezorgd!
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!
 • Op Ameland gratis thuis bezorgd!
 • Gratis verzending vanaf €50,-
 • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!

Visolie 1400 TG met D3

Productnr.: 1281

€ 41,90
-10%

€ 37,71

incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Uitermate hoog gedoseerd (560 mg EPA en 420 mg DHA)

Staat er bij jou minimaal twee keer in de week vette vis op het menu?1 Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders dit bij lange na niet halen.2 Dat is zorgelijk, want ons lichaam kan de omega 3-vetzuren EPA en DHA niet zelf aanmaken. Daarom noemen we deze vetzuren ook essentieel. Ze zijn goed voor o.a. het hart, de bloeddruk, en triglyceridenspiegel. *

Onze Visolie 1400 capsules bevatten een hoge dosering van maar liefst 560 mg EPA en 420 mg DHA uit 1.120 mg omega 3. Dat komt neer op een uitzonderlijk hoge concentratie van meer dan 80% werkzame stof!

Hoge omega 3-concentratie van >80%

Deze hoge concentratie van meer dan 80 procent omega 3-vetzuren is overigens niet vanzelfsprekend. In een natuurlijk visolieconcentraat op basis van triglyceriden is deze verhouding meestal maar 26 – 57 procent.3 Dat komt doordat de omega 3-vetzuren EPA en DHA op molecuulniveau gebonden zijn aan andere vetzuren. Omdat we streven naar een hoger omega 3-gehalte, scheiden we EPA en DHA van de andere vetzuren met een zorgvuldig extractieproces. Alleen zó kunnen komen we tot maar liefst 80% omega 3 per softgel!

Natuurlijke en beste opneembare triglyceride-vorm

Bij het ontwikkelen van omega 3-supplementen moeten we de werkzame stoffen EPA en DHA scheiden van de andere vetzuren. Dat kan op twee manieren.

De eerste is de gemakkelijkste en goedkoopste, maar de zogenoemde ethylesters die dit ontrekkingsproces vormt zijn ook minder goed opneembaar.4,5 Voor de opname van deze omega 3 heeft ons lichaam namelijk nog de stof glycerol nodig. Wanneer dit nutriënt echter niet in voldoende mate aanwezig is binnen je gestel dan neemt je lichaam de omega 3 dus ook niet efficiënt op.

Tijdens het tweede (hoogwaardige) proces zet men de stoffen terug in de originele molecuulstructuur, oftewel triglyceriden. Dit is de natuurlijke vorm van omega 3 met de hoogste biologische beschikbaarheid.4,5 Dat betekent dat ons lichaam deze vorm het beste opneemt, zonder de noodzaak van hulpstoffen. Daarom bevat onze Visolie 1400 TG ook uitsluitend triglyceriden.

25 mcg (1000) IE vitamine D3 in natuurlijke vorm

Als aanvulling op deze hoog gedoseerde formule hebben we maar liefst 25 mcg vitamine D3 toegevoegd. De meeste mensen hoeven met het gebruik van de Visolie 1400 TG en één van onze Multi Dag & Nacht-supplementen dus ook geen extra vitamine D meer te slikken.

Bovendien werkt de zonnevitamine goed samen met omega 3.6,7 Vitamine D is namelijk net als vitamine E een antioxidant, die de oxidatie van olie tegengaat.10 Wanneer olie oxideert, wordt het niet alleen ranzig, maar gaat ook de kwaliteit ervan achteruit. Hierdoor krijg je vaak last van visachtige oprispingen, waarbij je de olie als het ware op boert. Dit is dus niet het geval bij onze Visolie 1400 TG!

Daarnaast is vitamine D3 goed voor de calciumhuishouding en daarmee het behoud van sterke botten. * Ook is het belangrijk voor het celdelingsproces en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. * Een sterke combinatie dus!

Duurzaam gewonnen uit niet-bedreigde vissoort

De olie van ons supplement is gewonnen uit 100% ansjovis, een niet-bedreigde vissoort. Dit in tegenstelling tot onder andere makreel, kabeljauw en beekforel, die vaak als basis gelden voor visoliesupplementen. Deze soorten zijn onderdeel van de meest recente rode lijst van bedreigde diersoorten en dusverre van duurzame opties.8

100% Ansjovis

Daarnaast hebben ansjovissen van nature een korte levensduur en vangt onze leverancier Golden Omega ze in hun natuurlijk habitat, namelijk bij de kust van Chili. Dit zijn de meest visrijke wateren wereldwijd.9 Gerenommeerd leverancier Golden Omega beschikt bovendien over alle belangrijke duurzaamheidscertificaten, waaronder Green-e®, IFOS®, Friend of the Sea® en Marin Trust®.

GoldenOmega® waarborgt milieuvriendelijk productieproces

De omega 3-ontwikkelaar is gevestigd in Chili, waardoor zowel de visvangst als het productieproces tot supplement gecentraliseerd plaatsvindt. Zo voorkom je het onnodig verschepen van producten en dus de uitstoot van extra CO₂. Als laatste gebruikt GoldenOmega® enkel elektriciteit van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en windmolens. Ook stimuleert de ontwikkelaar plastic-vrije kusten met het Olas Zero Plastico-project.

Puur en veilig dankzij gecertificeerd labratorium Orivo®

Naast de duurzame winning van de omega 3-olie, is ook het productieproces tot visoliesupplement veilig, puur en duurzaam. Dit gebeurt namelijk onder toezicht van Orivo®, een laboratorium gespecialiseerd in authentieke en duurzame zee-producten. Zo waarborgen ze dat onze visolie volledig vrij is van verontreinigde stoffen die soms onbedoeld in voedingsmiddelen terechtkomen. Denk hierbij aan zware metalen zoals lood. Om een voorbeeld te schetsen: volgens de Europese richtlijnen mogen producten op basis van vis maximaal 0,3 mg lood per kg bevatten.11 Uit het Certificate of analysis (zie afbeelding) van ons visoliesupplement blijkt dit aandeel minder dan 0,008 mg te zijn. Dat is dus bijna veertig (!) keer minder. Orivo® is daarnaast NSF®, SAFE® en NASC® gecertificeerd.

ToTox (oxidatie-waarde) onder de 5

Bovendien heeft onze visolie een uitzonderlijk lage ToTox-oxidatiewaarde van minder dan 5. Hoe lager de ToTox-waarde, hoe verser de olie. De Europese richtlijn ligt op 26, dus onze Visolie 1400 TG met D3 ligt maar liefst vijf keer lager.

Geen visachtige oprispingen

Deze lage waarde garandeert dus de kwaliteit van de olie en zorgt er ook voor dat je geen last hebt van visachtige oprispingen. Het resultaat is dan ook een volledig transparante vloeistof. Zo ben je verzekerd van een zichtbaar puur en veilig supplement!

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • EPA en DHA zijn goed voor het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
 • EPA en DHA zijn goed voor de triglyceridengehalten in het bloed bij een dagelijkse inname van 2 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
 • EPA en DHA zijn goed voor de bloeddruk bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
 • DHA is goed voor het gezichtsvermogen, de hersenen en de triglyceridenspiegel. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
 • De inname van DHA door de moeder, draagt bij tot een goede ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
 • De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
 • Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
 • Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
 • Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
 • Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
 • Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden.
 • Vitamine E heeft een anti-oxidatieve werking.

Referenties

1.
Domingo, J. L. (2007). Omega-3 fatty acids and the benefits of fish consumption: is all that glitters gold?. Environment international, 33(7), 993-998.

2.
Stark, K. D., Van Elswyk, M. E., Higgins, M. R., Weatherford, C. A., & Salem Jr, N. (2016). Global survey of the omega-3 fatty acids, docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid in the blood stream of healthy adults. Progress in lipid research, 63, 132-152.

3.
Moffat, C. F., McGill, A. S., Hardy, R., & Anderson, R. S. (1993). The production of fish oils enriched in polyunsaturated fatty acid‐containing triglycerides. Journal of the American Oil Chemists' Society, 70(2), 133-138.

4.
Neubronner, J., Schuchardt, J. P., Kressel, G., Merkel, M. V., von Schacky, C., & Hahn, A. (2011). Enhanced increase of omega-3 index in response to long-term n-3 fatty acid supplementation from triacylglycerides versus ethyl esters. European journal of clinical nutrition, 65(2), 247-254.

5.
Walker, R. E., Jackson, K. H., Tintle, N. L., Shearer, G. C., Bernasconi, A., Masson, S. & Harris, W. S. (2019). Predicting the effects of supplemental EPA and DHA on the omega-3 index. The American journal of clinical nutrition, 110(4), 1034-1040.

6.
Jamilian, M., Samimi, M., Mirhosseini, N., Ebrahimi, F. A., Aghadavod, E., Talaee, R. & Asemi, Z. (2018). The influences of vitamin D and omega-3 co-supplementation on clinical, metabolic and genetic parameters in women with polycystic ovary syndrome. Journal of affective disorders, 238, 32-38.

7.
Jamilian, M., Samimi, M., Ebrahimi, F. A., Hashemi, T., Taghizadeh, M., Razavi, M.& Asemi, Z. (2017). The effects of vitamin D and omega-3 fatty acid co-supplementation on glycemic control and lipid concentrations in patients with gestational diabetes. Journal of clinical lipidology, 11(2), 459-468.

8.
Dijksma, S. A. M. (2015, oktober). Staatscourant. Vaststelling geactualiseerde Rode lijsten flora en fauna in Staatscourant Nr. 36471. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2015-36471.pdf

9.
Why GoldenOmega. (2020). Golden Omega. https://www.goldenomega.cl/about-us/why-golden-omega/

10.
Han, D., Yi, O. S., & Shin, H. K. (1991). Solubilization of vitamin C in fish oil and synergistic effect with vitamin E in retarding oxidation. Journal of the American Oil Chemists Society, 68(10), 740-743.

11.
Europese Voedselveiligheid Autoriteit. (2006). Europese verordening nr. 1881/2006 inzake vaststelling van maximum gehalten aan bepaalde verontreinigingen in levensmiddelen. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32006R1881&from=EN