• Op Ameland gratis thuis bezorgd!
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!
  • Op Ameland gratis thuis bezorgd!
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!

Symflora® Junior

Productnr.: 1274

€ 34,90
-10%
€ 31,41
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Bij elke periode in het leven past weer een andere probiotica die aansluit op de benodigdheden in die fase. Voor Symflora® Junior zijn probiotica stammen gekozen op basis van de behoeften bij kinderen vanaf 1 jaar. De junior formule kan gemakkelijk en veilig toegevoegd worden aan water.

Prebiotica zijn de voedingsvezels voor de bacteriën in onze darmen. Deze onverteerbare voedingsvezels vinden we terug in voeding, zoals granen, groente en fruit. Prebiotische vezels stimuleren de groei en werking van de bacteriën waardoor ze een betere overlevingskans hebben in ons lichaam. In onze Symflora® Junior hebben we prebiotica opgenomen voor een optimale activiteit van de probiotica.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat probiotica met meerdere stammen effectiever zijn dan een probioticum met slechts één stam.1 Dit is te vergelijken met een team van mensen met verscheidene achtergronden. Door hun verschillende kwaliteiten zijn ze in staat om elkaar te helpen en aan te vullen.

De bifidobacteriën zijn dominant in de darmen van een pasgeboren baby, maar de samenstelling van het microbioom verandert over de tijd.2 In de eerste drie levensjaren bereikt de darmflora van een kind een stabiele toestand, waarbij de stammen bifidobacterium en lactobacillus het meest voorkomen. Hierdoor hebben we bij Symflora® Junior gekozen voor een formule met zes bacteriële stammen van deze twee soorten.

Doorslaggevend voor de kwaliteit van een probiotica is de mate waarin de bacteriën het verteringsgestel doorstaan. Tijdens het verteren van voedsel worden de bacteriestammen namelijk onderworpen aan allerlei verteringssappen, zoals gal en maagzuur. De zuurtegraad van de maag kan ervoor zorgen dat bepaalde probiotica niet overleven, waardoor er minder levende bacteriën uiteindelijk in je darmen terechtkomen.

Winclove probiotics heeft samen met de universiteit van Maastricht een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat de (kve/g)* in Symflora® aan het einde van het verteringsgestel relatief constant is. Dit betekent dat het aantal bacteriële stammen dat je consumeert een hoog overlevingspercentage heeft. Ze hebben een hogere metabole activiteit doordat ze over het algemeen onbeschadigd blijven na de spijsvertering. Metabole activiteit betekent dan ook de mate van activiteit die bacteriestammen tijdens het verteren van voedsel bereiken zonder aangetast te worden.

Bij het selecteren van goede probiotica zijn de overlevings- en metabole activiteitstest relevante graadmeters. Men denkt vaak dat de hoeveelheid kolonievormende eenheden (kve/g)* van belang is, maar dit is niet helemaal waar. Wat is namelijk de waarde van een groot aantal (kve/g)* op het moment dat de bacteriële stammen ons maagzuur niet overleven voordat ze het eindpunt hebben bereikt?

*Kve/g De afkorting (kve/g) komt van de Engelse afkorting (cfu/g), wat colony forming units per gram betekent. In het Nederlands hebben we daar het begrip; kolonievormende eenheden per gram van gemaakt. Het kiemgetal of de kolonievormende eenheden per gram staan voor het aantal koloniën probiotica dat in een gram van het product aanwezig is. Eén sachet Symflora® Junior bevat 2 x 108 (kve/g), wat gelijk staat aan 200 miljoen kolonievormende eenheden.

De ProbioAct® technologie bevat speciaal uitgekozen nutriënten die bijdragen aan de stabiliteit, overleving en metabole activiteit van de probiotica. Dit is van belang aangezien bacteriën kwetsbaar zijn. Deze technologie garandeert dat de probiotica houdbaar zijn bij kamertemperatuur en dat ze bestand zijn tegen de verschillende verteringssappen in het verteringsgestel.