• Op Ameland gratis thuis bezorgd!
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!
  • Op Ameland gratis thuis bezorgd!
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!

Symflora Baby

Productnr.: 1272

€ 29,90
-10%

€ 26,91

incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Bij elke levensfase past een probiotica die aansluit op de behoeften in die periode. Voor Symflora® Baby zijn de probiotica stammen geselecteerd op basis van de benodigdheden in het belangrijke eerste levensjaar.


De probiotica kan gemakkelijk toegevoegd worden aan flesvoeding en afgekolfde borstvoeding of rondom de tepel worden gesmeerd bij het geven van borstvoeding.

Symflora® Baby is niet alleen geschikt voor baby’s maar ook voor (aanstaande) moeders. Deze probiotica is te gebruiken vanaf week 32 van de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. De voeding en supplementen die je tijdens de zwangerschap en borstvoeding binnenkrijgt geef je immers door aan je baby.


Onderzoek laat zien dat een probioticum met meerdere stammen effectiever is dan een probioticum met slechts een enkele stam.1 Je kunt het vergelijken met een team van mensen met verschillende achtergronden. Met hun verschillende kwaliteiten kunnen ze elkaar helpen en aanvullen.


De eerste bacteriestammen die de darmen van een baby koloniseren zijn voornamelijk bifidobacteriën.2 Met deze kennis in het achterhoofd hebben we bij Symflora® Baby gekozen voor een formule met maar liefst vier bifidobacterium stammen.

Belangrijk voor de kwaliteit van een probiotica is het overlevingspercentage van de bacteriële stammen na het passeren van ons verteringsgestel. Tijdens de vertering worden de probiotica namelijk blootgesteld aan verschillende substanties – zoals maagzuur en gal – die helpen bij het verteren. Er zijn probiotica die de zuurtegraad van je maag niet overleven, waardoor er minder levende micro-organismen daadwerkelijk in je darmen terechtkomen.


Een onderzoek van Winclove Probiotics in samenwerking met de Universiteit van Maastricht laat zien dat de (kve/g)* in Symflora® na het doorlopen van onze spijsvertering relatief stabiel blijft. Oftewel, het aantal probiotica dat je inneemt heeft een groot overlevingspercentage. Ze komen dus grotendeels onbeschadigd de spijsvertering door en hebben daardoor ook een hogere metabole activiteit. Metabole activiteit staat kort gezegd voor het activiteitsniveau dat bacteriële stammen binnen ons verteringsgestel bereiken zonder te beschadigen.


Voor het selecteren van een goed probioticum zijn het doorstaan van de overlevings- en metabole activiteitstest relevante graadmeters. Regelmatig wordt gezegd dat het aantal kolonievormende eenheden (kve/g)* leidend is. Hoe meer (kve/g)*, hoe beter het product. Dit is echter een misverstand. Want wat is het belang van een grote hoeveelheid (kve/g)* wanneer de bacteriën allemaal overlijden in ons maagzuur?


*Kve/g De afkorting (kve/g) komt van de Engelse afkorting (cfu/g), wat colony forming units per gram betekent. In het Nederlands hebben we daar het begrip; kolonievormende eenheden per gram van gemaakt. Het kiemgetal of de kolonievormende eenheden per gram staan voor het aantal koloniën probiotica dat in een gram van het product aanwezig is. Eén gram Symflora® Baby bevat 109 (kve/g).


Bacteriën zijn kwetsbaar waarvoor wij gekozen hebben voor de ProbioAct® technologie. Hierbij is er gekozen voor nutriënten die een bijdrage leveren aan de overleving, metabole activiteit en stabiliteit van de probiotica. De technologie geeft de garantie dat de bacteriële stammen houdbaar zijn op kamertemperatuur en dat ze de verteringssappen in het maagdarmkanaal overleven.


Bij de verpakkingskeuze van Symflora® Baby hebben we gekozen voor sachets. Deze verpakkingsvorm heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden. Een product in een sachet blijft optimaal beschermd tegen vocht, licht en lucht.

De probiotica in dit product bestaan bovendien alleen in inactieve staat om hun houdbaarheid te waarborgen. Wanneer de bacteriën in aanraking komen met water worden ze weer actief.