• Op Ameland gratis thuis bezorgd!
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!
  • Op Ameland gratis thuis bezorgd!
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!

Q10 Ubiquinol 100mg

Productnr.: 1262

Adviesprijs€ 48,90
-10%

€ 44,01

incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Belangrijk voor ouderen met verminderde Q10-aanmaak

Q10 is een co-enzym dat in alle cellen van ons lichaam terug te vinden is. De stof is vet oplosbaar, een antioxidant en heeft een chemische structuur die lijkt op die van een vitamine.1,5 Je vindt de grootste hoeveelheden in de spieren die de meeste energie verbruiken, zoals het hart.2

In principe maakt het lichaam zelf Q10 aan en een klein deel halen we uit onze voeding. Je vindt het stofje onder andere in vette vis, orgaanvlees en volle granen. In sommige gevallen hebben mensen echter geen toereikende Q10-niveaus, en het neemt met het vorderen van de leeftijd ook flink af.3,4 Vanaf de leeftijd van 40 jaar is de aanmaak al aanzienlijk lager dan tijdens de piek rond de 20 jaar. Om deze reden kan suppletie met Q10 Ubiquinol 100 mg een toevoeging zijn om ontoereikende Q10-niveaus aan te vullen.


De natuurlijke vorm Q10 ubiquinol

Q10 komt voor in twee vormen. Ubiquinol is de gereduceerde, biologisch actieve vorm en ubiquinon is zijn inactieve, geoxideerde tegenhanger. Het lichaam is in staat om ubiquinon om te zetten naar ubiquinol, maar dit proces verloopt niet altijd even voorspoedig. Voor een optimale activiteit binnen het lichaam is ubiquinol dus een vereiste. Daarnaast onderschrijven verschillende onderzoeken dat het lichaam ubiquinol vele malen beter opneemt dan ubiquinol. Daarom vind je in onze supplementen uitsluitend de bioactieve vorm ubiquinol!


Van het wereldwijd bekende Kaneka

Een nadeel van ubiquinol is dat de substantie vaak onstabiel is en onderhevig aan oxidatie. De ontwikkelaar Kaneka heeft hier na tien jaar intensief onderzoek echter een oplossing voor gevonden. Deze meermaals in de prijzen gevallen nutriëntontwikkelaar garandeert voor hun ubiquinol een constante kwaliteit, stabiliteit en veiligheid. Hierdoor is de Kaneka Ubiquinol QH™ de eerste en enige ubiquinol ter wereld die is goedgekeurd als voedingsstof.


Een goede prijs/kwaliteitverhouding

De meeste supplementen met Q10 bevatten het inactieve, geoxideerde ubiquinon.3 Deze variant neemt vijf keer minder goed op dan het actieve ubiquinol. Om deze reden is de productie van ubiquinon ook veel goedkoper dan de ontwikkeling van het hoogwaardige ubiquinol. Maar een regulier ubiquinon supplement is niet vijf keer goedkoper dan onze Q10 Ubiquinol 100 mg. We waarborgen dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!


Hoge dosering van 100 mg per capsule

We hechten niet alleen veel waarde aan de kwaliteit van het nutriënt, ook de dosering staat bij ons hoog in het vaandel. Zo kiezen we voor een hoge dosering van de werkzame stoffen voor het beste effect in het lichaam. Om deze reden bevat ons product maar liefst 100 mg van het actieve, biologisch beschikbare Q10 ubiquinol. Daarnaast heb je aan 1 capsule per dag al genoeg!