• Op Ameland gratis thuis bezorgd!
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!
  • Op Ameland gratis thuis bezorgd!
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Standaard 10% korting op Vitakruid, cliënten van 'Jij Natuurlijk' krijgen 20% korting!

Geheugenformule

Productnr.: 1185

€ 72,90
-10%

€ 65,61

incl. btw, plus verzending
Op voorraad

Beschrijving

Goed voor concentratievermogen en geheugen*

De Geheugenformule is een wijd inzetbaar voedingssupplement dat niet alleen voor de verouderende pensionaris van waarde is, maar zeker ook voor de blokkende student en alle mentaal hardwerkende bevolkingsgroepen daar tussenin. Bovendien is een combinatie van dermate veel hoogwaardige nutriënten in één product, tegen deze prijs, een unicum op de hedendaagse markt. De Geheugenformule; voor als je het even niet meer weet.

Onze geheugenformule is goed voor de gemoedstoestand en het functioneren van de hersenen.* Een bijkomend voordeel is dat dit product bijdraagt aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij het leervermogen. Daarnaast is de geheugenformule goed voor het concentratievermogen.*


Combinatie van de beste nutriënten wereldwijd

We deinzen er niet voor terug om een wereldwijde zoektocht te beginnen naar de beste gepatenteerde nutriënten beschikbaar. Daarom is de Geheugenformule een intercontinentale cocktail geworden van: een drupje Japan, een scheutje Israël, een vleugje Spanje, een teugje V.S. en een snufje uit eigen land. Stuk voor stuk nutriënten afkomstig van gespecialiseerde ontwikkelaars die reeds faam verworven hebben binnen een specifiek nutritioneel veld.


Sharp PS 60p-IP®, een hoogwaardige sojalipide

Sharp PS 60p-IP, de naam die deze hoogwaardige soja lipide draagt, is een nutriënt van Enzymotec, al vijftien jaar koploper in lipidetechnologieën. Wij hebben bij de Geheugenformule gekozen voor een fosfatidylserinevorm op basis van soja, dit is de meest onderzochte vorm met gunstige resultaten in de hedendaagse wetenschap.4,5,6


Plantaardig Tetra SOD® op basis van microalgen

Tetra SOD® is een innovatief enzym op basis van het microalgje Tetraselmis chui. Een klasse van enzymen met antioxidante activiteiten zijn in kleine hoeveelheden te vinden in talloze natuurlijke bronnen. Voorbeelden van SOD rijke bronnen zijn meloenen, tarwe, mais en sojabonen. Deze SOD rijke natuurbronnen kennen een vermoeilijkte opname binnen ons lichaam. Maagzuren en verteringsenzymen vernietigen SOD moleculen, waardoor deze antioxidanten nooit de bloedbaan bereiken.


Wij zijn op zoek gegaan naar de beste bron van dit enzym beschikbaar op de hedendaagse markt. Met deze insteek zijn we uitgekomen bij het Spaanse Fytoplancton Marino, dat met Tetra SOD® een SOD vorm op basis van de microalg Tetraselmis chui heeft geïntroduceerd. Een uniek ingrediënt dat aantoonbaar 30 keer zo veel SOD-activiteit oplevert als welke fytoplankton ook.7


Cognizin® op basis van ribose, pyrofosfaat en cytosine

Daarnaast is het gepatenteerde nutriënt Cognizin®, een hoogwaardig gepatenteerd nutriënt op basis van ribose, pyrofosfaat en cytosine. Wij hebben gekozen voor de beste vorm van citicoline voorhanden. Alleen in dierlijke levers en hersenen is deze stof in relevante hoeveelheden te vinden.


Cognizin® citicoline, zoals de merknaam luidt, is een product van het Japanse bedrijf Kyowa Kyowa, een firma die uitsluitend fabriceert aan de hand van een gepatenteerd fermentatieproces waar geen dierlijke producten aan te pas komen. Onze Geheugenformule bevat 250 mg citicoline, de effectiefste dosering volgens wetenschappelijk onderzoek.8


Bacopin® vol antioxidanten en goed voor concentratie en geheugen**

Ook de aanwezigheid van Bacopin® op basis van de Bacopa monnieri is het vermelden waard. Dit violetgekleurde plantje is van origine afkomstig uit India en heeft een lange geschiedenis in de traditionele geneeskunde.3 Het kruid bevat van nature veel antioxidanten en is goed voor de concentratie en het geheugen.**


L-theanine is een voorloperstof van GABA

Thee is niet alleen een bekende dorstlesser, maar ook nog eens een gezond. Vooral groene thee staat hierom bekend. Groene thee extract draagt bij aan het functioneren van het geheugen.** L-theanine is één van de stoffen die aanwezig is in groene thee en is ook aan de Geheugenformule toegevoegd.1 De hoeveelheid in de formule staat gelijk aan maar liefst 2 koppen groene thee.2 Daarnaast is l-theanine een voorloper van de stof gamma-aminoboterzuur, ook wel bekend als GABA.


* Goedgekeurde gezondheidsclaims:

  • Vitamine B12 is goed voor de gemoedstoestand, de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen.
  • Vitamine B12 draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij de redenatie/het beredeneervermogen en zorgt voor geestelijke energie.

** Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

  • Bacopa monnieri is goed voor de concentratie en het geheugen.
  • Bacopa monnieri bevat van nature veel antioxidanten. Antioxidanten helpen cellen en weefsels in het brein te beschermen tegen oxidatieve schade.


Referenties

1.
Camfield DA, Stough C, Farrimond J, Scholey AB. Actue effects of tea constituents L-theanine, caffeine, and epigallocatechin gallate on cognitive function and mood: a systematic review and meta-analysis. Nutr Rev. 2014; 72(8): 507-522.

2.
Williams, J., Kellett, J., Roach, P. D., McKune, A., Mellor, D., Thomas, J., & Naumovski, N. (2016). L-theanine as a functional food additive: Its role in disease prevention and health promotion. Beverages, 2(2), 13.

3.
Roodenrys, S., Booth, D., Bulzomi, S., Phipps, A., Micallef, C., & Smoker, J. (2002). Chronic effects of Brahmi (Bacopa monnieri) on human memory. Neuropsychopharmacology, 27(2), 279-281.

4.
Hirayama, S., Terasawa, K., Rabeler, R., Hirayama, T., Inoue, T., Tatsumi, Y., ... & Jäger, R. (2014). The effect of phosphatidylserine administration on memory and symptoms of attention‐deficit hyperactivity disorder: a randomised, double‐blind, placebo‐controlled clinical trial. Journal of Human Nutrition and Dietetics, 27, 284-291.

5.
Vakhapova, V., Cohen, T., Richter, Y., Herzog, Y., Kam, Y., & Korczyn, A. D. (2014). Phosphatidylserine containing omega-3 fatty acids may improve memory abilities in nondemented elderly individuals with memory complaints: Results from an open-label extension study. Dementia and geriatric cognitive disorders, 38(1-2), 39-45.

6.
Olasehinde, T. A., Olaniran, A. O., & Okoh, A. I. (2017). Therapeutic potentials of microalgae in the treatment of Alzheimer’s disease. Molecules, 22(3), 480.

7.
Grieb, P. (2015). Citicoline: a food that may improve memory. Med. Sci. Rev, 2, 67-72.